AMPA Ramon Llull

Esteu al lloc web de l'AMPA de l'Escola Pública Ramon Llull de Barcelona. Aquí podreu trobar totes les coses que anem fent.

dilluns, 19 de gener del 2015

Carnastoltes

Benvolgut@s,

us passem una informació referent al Carnestoltes 2015 de BCN

Benvolguts/des,

Des del Comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme de l’Ajuntament de Barcelona, organitzadors del Carnaval de la ciutat, es prepara una edició molt especial que segueix el camí de la recuperació històrica i el del caràcter participatiu del Carnaval.

Des del Carnaval de Barcelona 2015 ens posem en contacte amb vosaltres, ja que ens agradaria que hi participéssiu.

Enguany celebrarem la 4a edició de la recuperació del Carnaval barceloní històric que esperem que vagi creixent amb la vostra participació. Us adjuntem uns enllaços amb la galeria d’imatges i el vídeo de la darrera edició.


Voldríem comptar amb la vostra participació a l’acte de l’Enterro de la Sardina, activitat amb la qual concloem i acomiadem les celebracions del Carnaval, i que tindrà lloc el dimecres 18 de febrer al matí, a les 11 hores, a la Plaça de la Cascada del Parc de la Ciutadella,.

Comptarem amb actuacions artístiques pròpies del Carnaval que acompanyarem amb una Xocolatada per a tots els participants i activitats.

Per a realitzar consultes i formalitzar la  inscripció gratuïta, per a grups escolars, podeu posar-vos en contacte per correu electrònic amb: carnavalbarcelona2015@gmail.com

Per a qualsevol consulta podeu trucar al telèfon: 935 666 543

Tanmateix us informem del programa de les diferents celebracions emmarcades dins el Carnaval què es realitzaran a la ciutat:

El Dijous Gras i la presentació dels 7 ambaixadors
Dijous 12 de febrer a les 11:00h. del matí, al Mercat de Sants

Set personatges fantàstics carregats d'habilitats i també de vicis, dipositaris d'enormes genialitats i esclaus de desmesurats excessos ens vénen a anunciar que el rei de la disbauxa és a punt d'arribar. Són els Set Ambaixadors del Rei Carnestoltes a les set antigues viles de Barcelona. Acompanyats pels seus magnífics músics.

És el Dijous Gras, el dia de la botifarra d'ou, de les coques de llardons, dels ranxos, fartaneres i dels concursos de truites als mercats.

Arribo del Rei Carnestoltes i els Focs de Carnaval
Dijous 12 de febrer de les 18:30h. a les 19:30h.
recorregut: Carders, Montcada, Passeig del Born i Mercat del Born

L'Arribo és l'escenificació de l'arribada del rei dels poca-soltes com a inici oficial del Carnaval barceloní.

El Cercavila dels Set Ambaixadors i els seus seguicis de músics, saltimbanquis i agregats, amb els gegants Rodanxó i Rodanxona, i precedint al Rei Carnestoltes a dalt d'un carruatge a cavalls, arribarà al Mercat del Born. Aquí el Mestre de Cerimònies els farà passar a l'interior del Mercat del Born, des d'on El Rei Carnestoltes farà la crida a la gresca i la disbauxa i celebrarem l'inici del seu regnat com cal, amb els recuperats Focs de Carnaval, els focs d’artifici de proximitat, a la Plaça Comercial i amb el primer Sarau de Carnaval.

Les Rues de Carnaval
Dissabte 14 de febrer

Les més d'una trentena de rues populars de Carnaval són el gran moment de la festa a la majoria de barris barcelonins. Conviden a la participació dels veïns i de les entitats amb carrosses, comparses i disfresses.

Els Ambaixadors del Rei Carnestoltes visitaran la seva antiga vila i participaran a una de les rues de Carnaval de les existents a cadascuna de les set antigues viles de Barcelona.

La Taronjada
Diumenge 15 de febrer de les 16:30h. a les 19:30h.
L'acte central del Carnaval de Barcelona té lloc al barri de la Ribera, bressol del Carnaval barceloní, i per a tota la família.

L'acte tindrà 4 parts:

16:30h. Els balls de Carnaval – El Carnaval i la Cultura Popular i Tradicional a la Plaça Comercial

Tot esperant que arribi el Rei Carnestoltes, els músics del grup De Soca-Rel i els balladors dels Ballets de Catalunya faran seva tota la Plaça i ens mostraran tot el repertori de músiques i danses del Carnaval històric recuperades darrerament, convidant a grans i petits a que us hi afegiu.


17:15h. El Cercavila del Rei Carnestoltes

recorregut: Mercat de Santa Caterina / Av Francesc Cambó / Via Laietana / Argenteria / Plaça de Santa Maria / carrer de Santa Maria / Fossar de les Moreres / Passeig del Born / Rec / Fusina / Plaça Comercial

El gran Cercavila del Carnaval, on hi participen el Rei Carnestoltes i els Set Ambaixadors i els seus agregats culturals i militars, amb els seus carruatges de cavalls, seguicis de músics, actors i saltimbanquis, banderers i cortesans, que recorreran els carrers de La Ribera passant pel Passeig del Born, la històrica Plaça Major de Barcelona, armats amb globus i confeti per arribar ben preparats al camp de batalla.

18:15 h. La Batalla Campal de la Taronjada

Enguany, la Plaça Comercial serà el camp de batalla de globus i confeti de color taronja. Després del flashmob col·lectiu d’una cançó molt coneguda que tots haureu d’aprendre i ballar, El Rei Carnestoltes i els Set Ambaixadors enfilats als seus respectius pòdiums, entre el públic, iniciaran la Taronjada, la Gran Batalla Campal de color taronja de tots contra tots, recordant les taronges que es llençaven originalment. Prepareu-vos! Quin cacau!

18:30 h. El Sarau de Carnaval i Ball de Màscares

Després de la Batalla Campal, amb confeti per tot arreu, el Rei Carnestoltes, els seus Set Ambaixadors i tots els balladors donaran pas al Sarau de Carnaval obrint el ball de màscares i de disfresses al ritme dels De Mortimers.

L'Enterro de la sardina
Dimecres 18 de febrer, a les 11:00h., al Parc de la Ciutadella

Barcelona s'acomiada de les celebracions del Carnaval amb l'Enterro de la sardina més musical. Ho celebrarem a l'hora de l'esmorzar amb una xocolatada per a nens i nenes i que a mécomptarà amb actuacions artístiques de Carnaval i activitats. I fins l’any que ve!

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Best Buy Printable Coupons